ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: 210 6616 700
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: 210 6616 700
fas|fa-quote-left|
Υπηρετώ το λειτούργημά μου με αγάπη και αφοσίωση. Πεποίθησή μου «κάντο με πάθος ή μην το κάνεις καθόλου». Η Δερματολογία εξάλλου, είναι μία απ’ τις μεγαλύτερες αγάπες της ζωής μου.

Μαρία Γ. Ζιώγα MD, PhD
Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Η Dr. Μαρία Γ. Ζιώγα M.D, PhD. τελείωσε το λύκειο στο Ηράκλειο Κρήτης και στη συνέχεια φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έκανε την ειδικότητα της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας στο Νοσοκομείο Αφροδισίων & Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Cardiff (UHW), UK, με υποτροφία της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Λεύκη και οξειδωτικό στρες» στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός. Επίσης έκανε το Μάστερ της Αισθητικής και Κοσμητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Καμερίνο.

Έχει προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες στα δημοτικά ιατρεία του δήμου Αμαρουσίου το 2004-5 καθώς και στα Δημοτικά ιατρεία του Δήμου Παλλήνης το 2006-9 και επίσης έχει συμμετάσχει σε αποστολές τον «Γλάρων του Αιγαίου» σε ακριτικά νησιά της Ελλάδας. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Συχνά αρθρογραφεί στον ευρύτερο περιοδικό και έντυπο τύπο, αλλά και στον ηλεκτρονικό τύπο.

Είναι μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας,
 της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, της Ελληνικής Εταιρείας Παιδοδερματολογίας, της ΕΠΕΜΥ-Επιστημονικής εταιρείας για την μυοσκελετική υγεία, της IDS Διεθνούς Εταιρείας Δερματοσκόπησης, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV).

Εξειδικεύτηκε σε τεχνικές ανανέωσης της επιδερμίδας με φυσικό και ισορροπημένο, πάντα, αποτέλεσμα. Η κλασική δερματολογία – αφροδισιολογία, η παιδοδερματολογία, οι παθήσεις τριχών και νυχιών, τα lasers, αλλά και οι ενέσιμες και μη επεμβατικές θεραπείες προσώπου – σώματος συμπληρώνουν το φάσμα των υπηρεσιών που παρέχει. Οι τεχνικές δεξιότητες, αλλά και η αισθητική της αντίληψη, σε συνδυασμό με την προσωπική φροντίδα του ασθενούς, έχουν ως αποτέλεσμα ένα θωρακισμένο, υγιές και όμορφο δέρμα.

Αναλαμβάνει εφαρμογές laser για αποτρίχωση, κηλίδες, πανάδες, ευρυαγγείες, ανάπλαση, σύσφιξη και ουλές, ενώ εξειδικεύεται στην αισθητική δερματολογία, εφαρμόζοντας θεραπείες, όπως εμφυτεύματα, μεσοθεραπεία και νήματα.

Οι υπηρεσίες που παρέχει στο ιατρείο της, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: θεραπεία παθήσεων δέρματος, ακμή, ψωρίαση, δερματοσκόπηση σπίλων και αφαίρεση καλοήθων ή κακοήθων όγκων, σπίλων και κύστεων.

Επιπλέον, ασχολείται με δερματοχειρουργική, κρυοχειρουργική, χημικά peeling, αλλεργικά τεστ, παιδοδερματολογία, παθήσεις τριχών και νυχιών.
Θεραπεύονται σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και αφαιρούνται με λέιζερ μυρμηγκιές, κονδυλώματα και ονυχομυκητιάσεις, ενώ πραγματοποιείται και τριχοριζόγραμμα για τις πιθανές παθήσεις της τρίχας.

Αναφορικά με την αισθητική δερματολογία, εφαρμόζεται το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, η μεσοθεραπεία,η ανώδυνη μη επεμβατική μέθοδος των νημάτων προσώπου και σώματος, η μεσοθεραπεία και το μη χειρουργικό lifting προσώπου.

Ακόμη, πραγματοποιούνται χημικά peelings, μικροδερμοαπόξεση, αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη και θεραπεύονται οι πανάδες, ενώ επιτυγχάνεται σύσφιξη του προσώπου με εφαρμογή λέιζερ. Με εφαρμογή λέιζερ, αφαιρούνται, ακόμη, τα αιμαγγειώματα, οι ευρυαγγείες, οι ραγάδες, τα τατουάζ και οι ουλές ακμής.

Χρησιμοποιείται η νέα γενιά laser για ανάπλαση, fractional laser, ενώ για την αναίμακτη βλεφαροπλαστική χρησιμοποιείται η τεχνική Plex-r και για τη μεσοθεραπεία η αυτόλογη μέθοδος.

Τέλος, η ιατρός είναι επιστημονική συνεργάτιδα του νοσοκομείου “Α. Συγγρός”.

Call Now Button