ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: 210 6616 700
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: 210 6616 700

Το πρόσωπο και τα χέρια μας, εκτίθενται περισσότερο στις καιρικές συνθήκες και στις περιβαλλοντικές επιθέσεις, από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σώματος. Τα δέρμα των χεριών μας όμως, είναι στην πραγματικότητα και το πιο αδικημένο. Δέχεται πάντα τη λιγότερη φροντίδα, ενώ παράλληλα γίνεται αποδέκτης και της μεγαλύτερης καταπόνησης, γιατί πολύ απλά, καθημερινά όλα… περνούν από τα χέρια μας.

Πολύ συχνά, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, τα χέρια μας αφυδατώνονται με αποτέλεσμα να γίνονται πιο εύθραυστα, να κοκκινίζουν και τελικά να στεγνώνουν και να σκάνε.
Παραθέτουμε παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα των χεριών σας, που εύκολα
μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

  • Φορέστε γάντια τις κρύες μέρες του χειμώνα πριν βγείτε από το σπίτι. Καλύψτε τα χέρια σας, όπως ακριβώς κάνετε με τα υπόλοιπα μέρη του σώματος σας.
  • Όχι υπερβολές με τα αντισηπτικά. Η γενικευμένη χρήση αντισηπτικών λόγω covid, προκάλεσε μία ‘επιδημία’ σκασμένων χεριών. Η αλκοόλη που βρίσκεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις μέσα στα αντισηπτικά, στεγνώνει και ερεθίζει τα χέρια. Επομένως, καλό είναι να τα χρησιμοποιείτε με σύνεση.
  •  Αποφύγετε το συχνό πλύσιμο των χεριών. Το υπερβολικό πλύσιμο, έστω και μόνο με νερό, ξεπλένει την επιδερμίδα απο το προστατευτικό στρώμα λιπιδίων που την περιβάλλει και την κάνει ξηρή και εύθραυστη.
  • Όταν πλένετε τα χέρια, προσέξτε τη θερμοκρασία του νερού. Αποφύγετε τις έντονες εναλλαγές, κρύα χέρια -ζεστό νερό ή το αντίστροφο και προτιμήστε χλιαρό νερό.
  • Προσέξτε τα σαπούνια που χρησιμοποιείτε. Προτιμήστε ήπια υγρά σαπούνια που περιέχουν λιπαρές ουσίες, πχ γλυκερίνη, λανολίνη, έλαια, γαλακτώματα οι οποίες περιποιούνται το δέρμα. Χρησιμοποιήστε σπανιότερα και μόνο όταν είναι απαραίτητο, σκληρά αντιβακτηριδιακά σαπούνια που απολιπαίνουν το δέρμα και είναι στυπτικά.
  • Το πλύσιμο των πιάτων δε πρέπει να γίνεται με γυμνά χέρια, αλλά με γάντια αποκλειστικά. Το νερό το ίδιο, έχει την τάση να αφυδατώνει τα χέρια, αλλά και τα απορρυπαντικά πιάτων είναι τόσο ισχυρά, που αφαιρούν από την επιδερμίδα των χεριών τον πολύτιμο υδρολιπιδικό μανδύα της.
  • Φορέστε γάντια όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι, ώστε να μην έρχεστε σε επαφή με τα διάφορα χημικά και ερεθιστικά συστατικά που περιέχουν τα καθαριστικά.
  • Η καθημερινή χρήση κρέμας χεριών, πλούσια σε ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά πολλές φορές την ημέρα, είναι επιβεβλημένη. Για μεγαλύτερη ευκολία, θα μπορούσατε να την έχετε μέσα στην τσάντα σας, για να θυμάστε να κάνετε συχνές επαλείψεις, με ελαφρύ μασάζ.
  • Επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας αν η ξηρότητα επιμένει, ή αν παρουσιαστεί κοκκινίλα, φαγούρα, πόνος ή πληγές. Τα ξηρά και ταλαιπωρημένα χέρια, εύκολα παθαίνουν ερεθιστική ή εξ επαφής δερματίτιδα ή έκζεμα και απαιτείται άμεση θεραπευτική αντιμετώπιση.

Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές μας για να προστατεύσετε τα χέρια από τη φθορά όλο το χρόνο, τη χειμερινή περίοδο που είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στην ξηρότητα, αλλά ας μην ξεχνάμε και πόσο σημαντική είναι η αντιηλιακή τους προστασία το καλοκαίρι. Εξάλλου η ηλικία μας προδίδεται από αυτά!

Call Now Button