ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: 210 6616 700
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: 210 6616 700

Η πιο ωραία εποχή του χρόνου είναι εδώ και εσύ αναρωτιέσαι πως θα έχεις ένα λαμπερό, υγιές και μεταξένιο δέρμα;

Σου έχουμε τα πιο καλοκαιρινά tips για να φροντίσεις το δέρμα σου σωστά αυτό το καλοκαίρι, αλλά και να το προστατέψεις απ’ τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Κατά την διάρκεια των θερινών μηνών το δέρμα ταλαιπωρείται εξαιτίας της αυξημένης ηλιακής ακτινοβολίας, της υπερβολικής ζέστης, του αλατιού, των air conditions κτλ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αφυδατώνεται, να δείχνει και να είναι πιο ξηρό και θαμπό. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες ρυτίδες ή να εμφανιστούν κάποιες αχνές γραμμές, εξαιτίας της αφυδάτωσης.

Ξεκίνα άμεσα την προετοιμασία του δέρματος σου και δες το να αλλάζει!

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε μερικά χρήσιμα tips για να λάμπεις και εσύ φέτος το καλοκαίρι!

  • Κράτησε το δέρμα σου καθαρό από νεκρά κύτταρα

Το δέρμα για να παραμείνει υγιές και καθαρό χρειάζεται 1 φορά την εβδομάδα απολέπιση, στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα. Αυτό θα βοηθήσει στη σωστή ενυδάτωση του, καθώς ένα δέρμα απαλλαγμένο από νεκρά κύτταρα, απορροφά καλύτερα τους ενυδατικούς παράγοντες και ενυδατώνεται βαθιά. Επίσης, αυτό θα βοηθήσει και στην ομοιόμορφη κατανομή του μαυρίσματος στο δέρμα.

Χρησιμοποίησε ένα ήπιο πίλινγκ με κόκκους, AHA ή BHA.

  • Ενυδάτωση, ενυδάτωση και ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη αν θέλουμε το δέρμα μας να είναι υγιές και λαμπερό. Η επιλογή του σωστού ενυδατικού παράγοντα και η σωστή εφαρμογή του, είναι το κλειδί της επιτυχίας. Προτίμησε ένα ενυδατικό serum και μια ενυδατική κρέμα για να σφραγίσεις την υγρασία και να δημιουργήσεις ένα ενυδατικό και προστατευτικό φιλμ.

(Ρίξε μια γρήγορη ματιά στο blog μας στο άρθρο «Τι τύπο δέρματος έχω», θα σε βοηθήσει να βρεις τον τύπο του δέρματος σου, έτσι θα μπορέσεις να επιλέξεις ένα προϊόν κατάλληλο για τις ανάγκες του δέρματος σου).

  • Ενυδάτωσε και το σώμα σου

Η ενυδάτωση δεν είναι απαραίτητη μόνο για το πρόσωπο αλλά και για το υπόλοιπο σώμα μας. Μια ενυδατική κρέμα, γαλάκτωμα ή τζελ  θα σε κρατήσει ενυδατωμένη όλη την ημέρα. Αφού εφαρμόσεις πρώτα πηλινγκ σε όλο το σώμα, χρησιμοποίησε όποιον ενυδατικό παράγοντα θες 1 φορά την ημέρα. Ιδανικά, ενυδάτωσε το σώμα σου μετά το ντους, οι πόροι παραμένουν ανοιχτοί για λίγα λεπτά και έτσι το δέρμα ενυδατώνεται πιο βαθιά.

  • Βάλε στην ζωή σου την βιταμίνη C

Γνωστή σε όλους μας, η πολυαγαπημένη βιταμίνη C, για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και όχι μόνο.

Ως ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία, έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, αυτά τα αντιδραστικά και εξαιρετικά ασταθή μόρια, που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα μας και οδηγούν στην γήρανση.

Είναι κατάλληλη για τους καλοκαιρινούς μήνες (μην σου πω και απαραίτητη), καθώς προστατεύει τα κύτταρα της επιδερμίδας από την UV ακτινοβολία, και καταπολεμάει την γήρανση. Ταυτόχρονα έχει την ιδιότητα να περιποιείται και να βελτιώνει τις σκούρες βλάβες του δέρματος, όπως είναι οι μελαγχρώσεις και οι πανάδες. Η χρήση της συστήνεται κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, μαζί με τη χρήση αντιηλιακού.

Αλλά και η νυχτερινή εφαρμογή προσφέρει πολλά, γιατί δίνει αρκετό χρόνο στην βιταμίνη να διεισδύσει στα κύτταρα και να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες πιο αποτελεσματικά.

  • Προσοχή με την αποτρίχωση

Όλες θέλουμε το καλοκαίρι το δέρμα μας να είναι λείο, απαλλαγμένο από ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και ερεθισμούς. Δεν γνωρίζουμε όμως τι πρέπει να προσέχουμε μετά την αποτρίχωση. Βέβαια, υπάρχουν μικρές διαφορές ανάλογα με το είδος της αποτρίχωσης που έχουμε επιλέξει, πάμε να τις δούμε μαζί. Αν αποτριχώνεις το δέρμα σου με ξυράφι ή αποτριχωτική κρέμα καλό είναι να εκτεθείς στον ήλιο και στη θάλασσα μετά από ένα 24ώρο και αφού έχεις εφαρμόσει αντιηλιακή κρέμα. Αν αποτριχώνεις το δέρμα σου με ζεστό-κρύο κερί ή χαλάουα, έκθεσε το δέρμα σου στην ηλιακή ακτινοβολία και στο αλάτι μετά από δύο 24ώρα, με χρήση αρκετού αντιηλιακού. Στην περίπτωση που έχεις επιλέξει αποτρίχωση με λέιζερ είναι απαραίτητο η ηλιακή έκθεση να γίνει μετά από 5 ημέρες, με χρήση επαρκούς αντιηλιακού με δείκτη 50+.

  • Μην αμελείς την αντιηλιακή σου προστασία

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η αντιηλιακή προστασία τους καλοκαιρινούς μήνες, αμελούμε όμως την χρήση του. Φανταστείτε ότι η χρήση του αντιηλιακού είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και τους χειμερινούς μήνες, πόσο μάλλον τους καλοκαιρινούς. Μην ξεχνάς λοιπόν την χρήση του αντιηλιακού σου, αλλά και την ανανέωση του. Εφάρμοσε στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα επαρκή ποσότητα αντιηλιακού και ανανέωσε το κάθε 2 ώρες ή κάθε φορά που βγαίνεις από την θάλασσα, ιδρώνεις ή σκουπίζεσαι με την πετσέτα. Σημαντικό είναι πριν την εφαρμογή του αντιηλιακού να ξεπλένουμε το δέρμα μας από το θαλασσινό νερό για την αποφυγή ερεθισμών. Βρες ένα αντιηλιακό κατάλληλο για την περιοχή γύρω από τα μάτια αλλά και τα χείλη. Είναι σημεία που ξεχνάμε να εφαρμόσουμε αντιηλιακή προστασία λανθασμένα, καθώς είναι πολύ ευαίσθητα στην ηλιακή ακτινοβολία.

  • Προστάτεψε το δέρμα σου και με άλλα μέσα

Πολλά δέρματα είναι ευαίσθητα στο ηλιακό φως, ακόμα και με την ορθή χρήση αντιηλιακού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε και άλλα μέσα προστασίας, όπως είναι το καπέλο, τα γυαλιά, καθώς και λευκά ρούχα με λεπτό ύφασμα που μπορούν να καλύψουν τις περιοχές των άνω και κάτω άκρων και του υπόλοιπου σώματος.

  • Ενυδάτωση εκ των έσω

Η πρόσληψη αρκετής ποσότητας νερού τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι απαραίτητη και για το δέρμα μας. Κατανάλωσε επαρκή ποσότητα υγρών, λαχανικών και φρούτων για να διατηρήσεις την υγρασία του δέρματος σου σε καλά επίπεδα. Εξάλλου, τα τελευταία περιέχουν καροτένια, ουσίες που η αντιοξειδωτική τους δράση αυξάνει την προστασία του δέρματος από την UV ακτινοβολία και βοηθά στη διατήρηση της υγείας του.

Φρόντισε τον εαυτό σου, είναι ότι πιο σημαντικό έχεις!!!

 

 

Call Now Button